Klassieke Basilicum Pesto wordt natuurlijk vooral gebruikt  in verschillende pasta's. Maar deze pesto is ook lekker op (warme) broodjes met bijvoorbeeld kaas, tomaat, mozzarella enz.

De Harissa is een Noord-Afrikaanse pepersaus. Deze is pittig scherp dus in aanvang voorzichtig gebruiken. Als u start met een flinke mespunt in een gerecht dan kunt u inschatten  wat voor u de juiste hoeveelheid is.

Multi-toepasbaar in gehaktschotels, couscous-/rijstgerechten, op allerhande lekkere broodjes en meng ook eens wat Harissa door een sladressing.

Salsa di Rucola is lekker in verschillende pasta’s, vooral als er gefruitte paddenstoelen door de pasta gemengd zijn. Ook vele andere gerechten waar paddenstoelen in verwerkt zijn worden nog smakelijker door toevoeging van deze saus.

Tomatillo Salsa is een licht pikante saus uit de Mexicaanse keuken. Lekker in bonenschotels, door rijst, couscous en andere granen. Een flinke lepel gemengd door mayonaise maakt een prima dipsaus voor bijvoorbeeld tacos.

Mierikswortelsaus wordt traditioneel gebruikt bij visgerechten en gerookte vleessoorten. Onze Mierikswortelsaus is een basissaus die u kunt aanmaken met (40%) zure room, yoghurt, kwark of mayonaise. Ook lekker op diverse broodjes gezond en in sladressings.

Onze Salsa Verde is volgens Italiaans recept gemaakt. In de Italiaanse keuken wordt deze gebruikt bij de lichte vleessoorten en bij visgerechten. Maar de Salsa Verde is ook erg lekker op diverse broodjes of verwerkt met wat extra olie en azijn tot een sladressing.

Naar ons idee is de Koriandersaus in bijna alle gerechten te lekker, maar niet in de pasta. Heel geschikt voor verschillende ovenschotels, marinades, op broodjes, in soepen enz.

Tips, of hoe de sauzen te gebruiken